Ruokakurssien tavoitteena on muuttaa suhdettasi ruokaan – sen valmistustapaan ja syömiseen - löytämään aitoja makuja, välttämään prosessoitua, lisäaineilla kyllästettyä, ravinneköyhää valmisruokaa, jotta voisit elää terveemmän elämän.
Jokainen kurssi alkaa aihetta käsittelevällä luennolla. Saat kattavan tietopaketin ja reseptivalikoiman. Kurssilla valmistetaan useita ruokalajeja alku-, pää-, ja jälkiruoiksi tai aamupalaksi, lounaaksi, päivälliseksi ja iltapalaksi. Lopuksi nautitaan valmistetut ateriat yhdessä. Kurssi tarjoaa myös loistavan tilaisuuden keskustelulle samassa tilanteessa olevien kanssa – ja tietysti mahdollisuuden kysyä neuvoa asiantuntijalta.
Hiljainen tulehdus on salakavala sairastuttaja
Kehossa kytevä matala-asteinen tulehdus ei ilmene kipuna eikä kuumeena mutta hiljalleen se tuottaa tulehdusvälittäjäaineita vahingoittaen kehoa monella tavalla. Se lisää sydän – ja verisuonitautien riskiä, nivelsairauksia, muistin ja ajatustoiminnan heikkoutta, painonnousua jne. Tulehdus on kehon vaste haitallisille ärsykkeille mutta tunnistammeko nämä ärsykkeet ajoissa?
Tämä kurssi vie meidät asian ytimeen. Opit tukemaan kehoasi ravinnolla, joka tukee terveyttäsi.
Kurssin sisältö:
Tulehduksenvastanen ruokavalio-ruokakurssi & ravintovalmennus
Oikeaoppisesti koostettu kasvisruokavalio on hyväksi niin terveydelle kuin ympäristöllekin. Tällä kurssilla saat tietoa kasvisruokavalion terveysvaikutuksista ja opit koostamaan ateriasi niin, että saat kaikki kehosi tarvitsemat ravintoaineet ja vältyt ravintoaineiden puutoksilta. Valmistamme useita ateriakokonaisuuksia.
Saat paljon uusia ideoita ja reseptejä mukaasi. Valmistamme maistuvia alku-, pää- ja jälkiruokia käyttäen lämpimiä mausteita ja yrttejä. Uudet reseptit innostavat lisäämään kasvisten osuutta ruokavaliossasi ja niiden lisäämisellä on paljon terveysvaikutuksia:
Kurssin sisältö:
Tämä kurssi on sinulle, jonka suolisto oireilee: on turvotusta, kaasunmuodostusta, kipua. Kurssin pääteemana on tilanteen rauhoittaminen. Opit ymmärtämään, mitkä asiat vaikuttavat suoraan ja epäsuorasti suoliston tilaan ja miten pystyt vahvistamaan sitä. Saat ohjeet suoliston tilan rauhoittamiseen, ravitsemiseen ja korjaamiseen
Kurssi alkaa tervetuliais-smoothiella, jonka lomassa käydään läpi teoriaosuus: Suolisto, miten se toimii, miksi se oireilee, miten sen saa rauhoittumaan, suolistoa tukevat ja rakentavat ravintoaineet ja ruokaohjeet. Sen jälkeen on ruokien valmistus ja ruokailu.
Kurssin sisältö:
Hyvää suolistolle: Rauhoita vatsa-ruokakurssi & ravintovalmennus
Päättääkö ruokavaliostasi sinä vai bakteerisi? Tällä kurssilla paneudutaan syvemmälle suoliston bakteerikantaan. Se on biologinen tehdas, jonka erittämät aineet vaikuttavat mielialaan ja mielitekoihin.
Kurssin sisältö:
Hapattaminen on vanhin ja yksinkertaisin ruuan säilömismenetelmä. Se on myös yksi parhaista keinoista lisätä terveyttä edistäviä maitohappobakteereita ja ruuansulatusta edistäviä entsyymeitä ruokavalioon. Siinä ei käytetä säilöntäaineita, etikkaa eikä sokeria. Kurssilla valmistamme hapankaalia, kimchiä ja muita satokauden antimia.
Leipä on alunperin valmistettu taikinajuuresta. Taikinajuuren maitohappobakteerien entsyymit esikäsittelevät viljan, jolloin se on suolistolle helpompi sulattaa. Moni kokee yllätyksenä, että hapanjuureen leivottu leipä ei aiheutakaan turvotusta kuten normaalisti hiivalla leivottu. Lisäksi se on terveellisempää, koska viljan sisältämät ravintoaineet imeytyvät näin paremmin.
Viljan sisältämä fytiinihappo ärsyttää vatsaa ja heikentää raudan ja mineraalien kuten magnesiumin ja sinkin imeytymistä mutta hapattaminen heikentää sen vaikutusta. Leipominen on helppoa mutta vaatii hieman aikaa. Kun oppii niksit, niin työvaiheet on helppo sijoittaa arjen rytmiin. Kurssilla valmistetaan luomuruisleipää. Saat opetuksen joka työvaiheesta sekä oman juuren mukaasi.
Kurssin sisältö:
Raakaruoka on kätevää ja nopeaa tehdä - uunia ei tarvita! Jokainen suupala rakentaa terveyden perustaa, koska se pursuaa antioksidantteja, hivenaineita ja vitamiineja! Jo pienikin lisäys vaikuttaa terveyteesi.
Tule hakemaan uusia ideoita ja makuja - takuuvarmasti yllätyt, kuinka helposti syntyy ravitsevampaa ja maistuvaa ruokaa hetkessä! Valmistamme kasvikunnan tuotteista tacoja, pestoa, pastaa, juustoa, salaatteja, ja kastikkeita sekä tuorepuuroa ja tietysti jälkiruoaksi raakakakun!
Kurssilla käydään läpi raakaravinon pääpiirteet ja valmistustavat sekä toimintaohjeet. Saat hyvät valmiudet valmistaa tarjottavaa erilaisiin tilaisuuksiin, koska ne sopivat moneen erityisruokavalioon, kuten vegaani-, laktoosi-intoleranssi-, maitoallergia- ja keliakia. Ja esim. raakakakku on helppo pakastaa, joten sen voi tehdä helposti etukäteen!
Kurssin sisältö:
Hyvä ja tehokas aineenvaihdunta on tärkeä osa hyvää terveyttä: Hyvää laadukasta ravintoa sisään ja huonot aineet ja kuonat tehokkaasti ulos. Kaiken keskiössä ovat: toimiva ruuansulatus ja lymfajärjestelmä sekä tehokas maksan- ja munuaisten toiminta. Mutta miten kaikki tämä toimii ja miten tehostat näiden toimivuutta ja vältyt kuormittamasta näitä aineenvaihdunnan kannalta tärkeimpiä elimiä?
Kurssin sisältö:
Kurssiajankohta: To 28.11.2019 klo 17.00-20.30
Kurssipaikka: Toukola, Lepsämänkaari 4, 02830 Lepsämä
Hinta: 59,- (sis. alv 24%)
Iho on suurin elimemme, joten ei ole sama mitä imeytät ihoosi. Tällä kurssilla tutustutaan luonnonkosmetiikkaan ja sen etuihin. Valmistamme yksilöllisen kasvojenhoitosarjan: puhdistusaineen, kasvoveden, kasvovoiteen ja kuorintageelin.
Kurssilla käydään läpi ihon hoitoon liittyviä asioita ja luonnonkosmetiikan perusaineina käytettäviä luonnollisia kasviöljyjä, emulgaattoreita ja eteerisiä öljyjä ja niiden vaikutuksia. Tutustutaan kosmetiikan valmistuksessa käytettäviin raaka-aineisiin ja valmistustapoihin kuten eri faasien yhdistelyyn.
Kurssin sisältö:
Kurssilla valmistetaan täydelllinen vartalon ihonhoitosarja, joka sisältää kuolleet solut iholta poistavan kuorintageelin, eteerisillä öljyilla parfymoidun vartalovoiteen, virkistävän ja kosteuttavan suihkusaippuan ja herkälle ihollekin sopivan doedorantin.
Kurssilla käydään läpi ihon hoitoon liittyviä asioita ja luonnonkosmetiikan perusaineina käytettäviä luonnollisia kasviöljyjä, emulgaattoreita ja eteerisiä öljyjä ja niiden vaikutuksia. Tutustutaan kosmetiikan valmistuksessa käytettäviin raaka-aineisiin ja valmistustapoihin kuten eri faasien yhdistelyyn.
Kurssin sisältö:
Tällä kurssilla valmistamme 4-osaisen hiustenhoitosarjan, johon kuuluu shampoo, hoitoaine ja kuivashampoo sekä valintasi mukaan suolasuihke/hiuslakka tai mahtava muotoilugeeli
Tällä kurssilla valmistetaan sinun ihoosi räätälöity ehostuksen perus-setti, johon kuuluu neljä tuotetta: Concealer eli peiteväri, jota voi käyttää niin laaajasti kun tarvitsee peittämään ja tasoittamaan ihon sävyä, mineraalimeikkipuuteri oman ihonsävyn mukaan - voit tehdä siitä myös aurinkopuuterin, poskipuna - juuri sinulle sävytetty ja sitten vielä valintasi mukaan sävytetty huulipuna: Huurreruusu, pinkki, sangria tai ehkä jokin ruskeasävyinen?
Kurssin sisältö: