Kurssit ja luennot


Ruokakurssien tavoitteena on muuttaa suhdettasi ruokaan – sen valmistustapaan ja syömiseen - löytämään aitoja makuja, välttämään prosessoitua, lisäaineilla kyllästettyä, ravinneköyhää valmisruokaa, jotta voisit elää terveemmän elämän.

Jokainen kurssi alkaa aihetta käsittelevällä luennolla. Saat kattavan tietopaketin ja reseptivalikoiman. Kurssilla valmistetaan useita ruokalajeja alku-, pää-, ja jälkiruoiksi tai aamupalaksi, lounaaksi, päivälliseksi ja iltapalaksi. Lopuksi nautitaan valmistetut ateriat yhdessä. Kurssi tarjoaa myös loistavan tilaisuuden keskustelulle samassa tilanteessa olevien kanssa – ja tietysti mahdollisuuden kysyä neuvoa asiantuntijalta.


Tulehduksen vastainen ruokavalio 

Hiljainen tulehdus on salakavala sairastuttaja

Kehossa kytevä matala-asteinen tulehdus ei ilmene kipuna eikä kuumeena mutta hiljalleen se tuottaa tulehdusvälittäjäaineita vahingoittaen kehoa monella tavalla. Se lisää sydän – ja verisuonitautien riskiä, nivelsairauksia, muistin ja ajatustoiminnan heikkoutta, painonnousua jne. Tulehdus on kehon vaste haitallisille ärsykkeille mutta tunnistammeko nämä ärsykkeet ajoissa?

 Tämä kurssi vie meidät asian ytimeen. Opit tukemaan kehoasi ravinnolla, joka tukee terveyttäsi.

Kurssin sisältö:

  • Ravintovalmennus: Mitkä tekijät aiheuttavat hiljaista tulehdusta ja miten niitä voi ehkäistä?
  • Reseptikokoelma mahtavista aterioista mukaasi
  • Opetuksen luentomateriaali sähköpostiisi
  • Monipuolisten ruokalajien ohjattu valmistus ja lopuksi  hteisruokailu ja keskustelua

Tulehduksenvastanen ruokavalio-ruokakurssi & ravintovalmennus



Lisää Kasvisruokaa!-ruokakurssi

Oikeaoppisesti koostettu kasvisruokavalio on hyväksi niin terveydelle kuin ympäristöllekin. Tällä kurssilla saat tietoa kasvisruokavalion terveysvaikutuksista ja opit koostamaan ateriasi niin, että saat kaikki kehosi tarvitsemat ravintoaineet ja vältyt ravintoaineiden puutoksilta. Valmistamme useita ateriakokonaisuuksia.

Saat paljon uusia ideoita ja reseptejä mukaasi. Valmistamme maistuvia alku-, pää- ja jälkiruokia käyttäen lämpimiä mausteita ja yrttejä. Uudet reseptit innostavat lisäämään kasvisten osuutta ruokavaliossasi ja niiden lisäämisellä on  paljon terveysvaikutuksia:

  • antioksidanttien saanti lisääntyy ja ne suojaavat solujasi
  • happo-emästasapaino: Mitä emäspainotteisempi ruokavalio, sitä vähemmän kehoon kertyy happamuutta ja sitä pirteämpi mieli 
  • Hyvien bakteerien määrä suolistossa lisääntyy, sillä on vaikutuksia immuunipuolustukseen, hormoneihin ja painonhallintaan
  • Kehon aineenvaihdunta paranee kuitujen saannin myötä: suolen toiminta nopeutuu ja samalla kehon toksisuus vähenee

Kurssin sisältö:

  • Ravintovalmennus: Tietoa eri ravintoaineista ja niiden vaikutuksista
  • Reseptikokoelma mahtavista aterioista mukaasi
  • Opetuksen luentomateriaali sähköpostiisi
  • Monipuolisten ruokalajien ohjattu valmistus ja lopuksi         yhteisruokailu ja keskustelua


Hyvää suolistolle: Rauhoita vatsa - ruokakurssi ja ravintovalmennus

Tämä kurssi on sinulle, jonka suolisto oireilee: on turvotusta, kaasunmuodostusta, kipua. Kurssin pääteemana on tilanteen rauhoittaminen. Opit ymmärtämään, mitkä asiat vaikuttavat suoraan ja epäsuorasti suoliston tilaan ja miten pystyt vahvistamaan sitä. Saat ohjeet suoliston tilan rauhoittamiseen, ravitsemiseen ja korjaamiseen

Kurssi alkaa tervetuliais-smoothiella, jonka lomassa käydään läpi teoriaosuus: Suolisto, miten se toimii, miksi se oireilee, miten sen saa rauhoittumaan, suolistoa tukevat ja rakentavat ravintoaineet ja ruokaohjeet. Sen jälkeen on ruokien valmistus ja ruokailu. 

Kurssin sisältö:

  • Ravintovalmennus: Tietoa eri ravintoaineista ja niiden vaikutuksista suoliton rauhoittamiseen
  • Reseptikokoelma mahtavista aterioista mukaasi
  • Opetuksen luentomateriaali sähköpostiisi
  • Monipuolisten ruokalajien ohjattu valmistus ja lopuksi yhteisruokailu ja keskustelua

Hyvää suolistolle: Rauhoita vatsa-ruokakurssi & ravintovalmennus


Hyvää suolistolle: Aktivoi bakteerisi-ruokakurssi ja ravintovalmennus

Päättääkö ruokavaliostasi sinä vai bakteerisi? Tällä kurssilla paneudutaan syvemmälle suoliston bakteerikantaan. Se on biologinen tehdas, jonka erittämät aineet vaikuttavat mielialaan ja mielitekoihin.

Nyt tuetaan ruokavaliolla niitä bakteereita, joilla on terveydemme kannalta parhaimmat edut painonhallintaan, mielialaan, stressinsietoon ja immuunipuolustukseen. Kurssilla tutustutaan mm. hapattamiseen, joka on luonnollinen ja tehokas tapa vahvistaa omaa mikrobiomiaan.

Kurssi alkaa tervetuliais-smoothiella, jonka lomassa käydään läpi teoriaosuus:
• tarkastellaan stressin vaikutusta insuliiniin ja opetellaan muutamien kylläisyyshormonien tehtäviä ja niiden aktivoimista sekä suolistobakteerien osuutta mielitekojamme ohjaavassa kemiallisessa viestinnässä.
• unen ja stressin sekä keinosokereiden vaikutuksia verensokeriin.
• Suoliston bakteerikanta, suolistoa ja bakteerikantaa tukevat ja rakentavat ravintoaineet

Kurssin sisältö:

  • Ravintovalmennus: Tietoa eri ravintoaineista ja niiden vaikutuksista suoliston aktivoimiseen
  • Reseptikokoelma mahtavista aterioista mukaasi
  • Opetuksen luentomateriaali sähköpostiisi
  • Monipuolisten ruokalajien ohjattu valmistus ja lopuksi yhteisruokailu ja keskustelua



Hapatus ja hapanleivän valmistus juuresta

Hapattaminen on vanhin ja yksinkertaisin ruuan säilömismenetelmä. Se on myös yksi parhaista keinoista lisätä terveyttä edistäviä maitohappobakteereita ja ruuansulatusta edistäviä entsyymeitä ruokavalioon. Siinä ei käytetä säilöntäaineita, etikkaa eikä sokeria. Kurssilla valmistamme hapankaalia, kimchiä ja muita satokauden antimia.

Leipä on alunperin valmistettu taikinajuuresta. Taikinajuuren maitohappobakteerien entsyymit esikäsittelevät viljan, jolloin se on suolistolle helpompi sulattaa. Moni kokee yllätyksenä, että hapanjuureen leivottu leipä ei aiheutakaan turvotusta kuten normaalisti hiivalla leivottu. Lisäksi se on terveellisempää, koska viljan sisältämät ravintoaineet imeytyvät näin paremmin. 

Viljan sisältämä fytiinihappo ärsyttää vatsaa ja heikentää raudan ja mineraalien kuten magnesiumin ja sinkin imeytymistä mutta hapattaminen heikentää sen vaikutusta.  Leipominen on helppoa mutta vaatii hieman aikaa. Kun oppii niksit, niin työvaiheet on helppo sijoittaa arjen rytmiin. Kurssilla valmistetaan luomuruisleipää. Saat opetuksen joka työvaiheesta sekä oman juuren mukaasi. 

Kurssin sisältö:

  • Tietoa hapattamisesta:. työtavoista ja terveysvaikutuksista
  • Oma hapanjuuri mukaan kurssilta
  • Reseptikokoelma mukaasi
  • Opetuksen luentomateriaali sähköpostiisi
  • Hapatettujen kasvisten ohjattu valmistus ja lopuksi kevyt salaattiateria hapanleivän kera ja keskustelua



Raakaruokakurssi

Raakaruoka on kätevää ja nopeaa tehdä - uunia ei tarvita! Jokainen suupala rakentaa terveyden perustaa, koska se pursuaa antioksidantteja, hivenaineita ja vitamiineja!  Jo pienikin lisäys vaikuttaa terveyteesi.

Tule hakemaan uusia ideoita ja makuja - takuuvarmasti yllätyt, kuinka helposti syntyy ravitsevampaa ja maistuvaa ruokaa hetkessä! Valmistamme kasvikunnan tuotteista tacoja, pestoa, pastaa, juustoa, salaatteja, ja kastikkeita sekä tuorepuuroa ja tietysti jälkiruoaksi raakakakun!

Kurssilla käydään läpi raakaravinon pääpiirteet ja valmistustavat sekä toimintaohjeet. Saat hyvät valmiudet valmistaa tarjottavaa erilaisiin tilaisuuksiin, koska ne sopivat moneen erityisruokavalioon, kuten vegaani-, laktoosi-intoleranssi-, maitoallergia- ja keliakia. Ja esim. raakakakku on helppo pakastaa, joten sen voi tehdä helposti etukäteen!


Kurssin sisältö:

  • Ravintovalmennus: Tietoa eri ravintoaineista ja niiden vaikutuksista terveyteen
  • Reseptikokoelma mahtavista aterioista mukaasi
  • Opetuksen luentomateriaali sähköpostiisi
  • Monipuolisten ruokalajien ohjattu valmistus ja lopuksi yhteisruokailu ja keskustelua

Tehokas aineenvaihdunta 

Hyvä ja tehokas aineenvaihdunta on tärkeä osa hyvää terveyttä: Hyvää laadukasta ravintoa sisään ja huonot aineet ja kuonat tehokkaasti ulos. Kaiken keskiössä ovat: toimiva ruuansulatus ja lymfajärjestelmä sekä tehokas maksan- ja munuaisten toiminta. Mutta miten kaikki tämä toimii ja miten tehostat näiden toimivuutta ja vältyt kuormittamasta näitä aineenvaihdunnan kannalta tärkeimpiä elimiä?


  Kurssin sisältö

  •  Ravintovalmennus: Miten parannat ja tehostat aineenvaihduntaasi 
  •  Tietoa eri ravintoaineista ja niiden vaikutuksista 
  •  Reseptikokoelman mahtavista aterioista mukaasi ja 
  • Opetuksen luentomateriaali sähköpostiisi 
  • Monipuolisten ruokalajien ohjattu valmistus ja lopuksi       yhteisruokailu ja keskustelua

Tehosta aineenvaihduntaasi-ruokakurssi ja ravintovalmennus

Kurssiajankohta: To 28.11.2019 klo 17.00-20.30

Kurssipaikka: Toukola, Lepsämänkaari 4, 02830 Lepsämä

Hinta: 59,- (sis. alv 24%)


Luonnonkosmetiikkaa kasvoille

Iho on suurin elimemme, joten ei ole sama mitä imeytät ihoosi. Tällä kurssilla tutustutaan luonnonkosmetiikkaan ja sen etuihin. Valmistamme yksilöllisen kasvojenhoitosarjan: puhdistusaineen, kasvoveden, kasvovoiteen ja kuorintageelin. 

Kurssilla käydään läpi ihon hoitoon liittyviä asioita ja luonnonkosmetiikan perusaineina käytettäviä luonnollisia kasviöljyjä, emulgaattoreita ja eteerisiä öljyjä ja niiden vaikutuksia. Tutustutaan kosmetiikan valmistuksessa käytettäviin raaka-aineisiin ja valmistustapoihin kuten eri faasien yhdistelyyn.

Kurssin sisältö:

  • Tietopaketti luonnonkosmetiikasta: raaka-aineista, eteerisistä öljyistä ja niiden vaikutuksista
  • 4-osainen ihotyyppisimukainen kasvojenhoitosarja:  kasvovoide,  kasvovesi, puhdistusaine ja kuorintageeli 
  • Valmistamasi tuotteet kauniissa purkeissa
  • Reseptikokoelma valmistettavista tuotteista mukaasi
  • Opetuksen luentomateriaali sähköpostiisi



Luonnonkosmetiikkaa vartalolle

Kurssilla valmistetaan täydelllinen vartalon ihonhoitosarja, joka sisältää kuolleet solut iholta poistavan kuorintageelin, eteerisillä öljyilla parfymoidun vartalovoiteen,  virkistävän ja kosteuttavan suihkusaippuan ja herkälle ihollekin sopivan doedorantin.

Kurssilla käydään läpi ihon hoitoon liittyviä asioita ja luonnonkosmetiikan perusaineina käytettäviä luonnollisia kasviöljyjä, emulgaattoreita ja eteerisiä öljyjä ja niiden vaikutuksia. Tutustutaan  kosmetiikan valmistuksessa käytettäviin raaka-aineisiin ja  valmistustapoihin kuten eri faasien yhdistelyyn.

Kurssin sisältö:

  • Tietopaketti luonnonkosmetiikasta: raaka-aineista, eteerisistä öljyistä ja niiden vaikutuksista sekä eri valmistustekniikoista
  • 4-osainen ihonhoitosarja: Vartalovoide, vartalonkuorintageeli, suihkusaippua ja deodorantti.
  • Valmistamasi tuotteet kauniissa purkeissa
  • Reseptikokoelma valmistettavista tuotteista mukaasi
  • Opetuksen luentomateriaali sähköpostiisi

Luonnonkosmetiikkaa hiuksille

Tällä kurssilla valmistamme 4-osaisen hiustenhoitosarjan, johon kuuluu shampoo, hoitoaine ja kuivashampoo sekä valintasi mukaan suolasuihke/hiuslakka tai mahtava muotoilugeeli

Kurssin sisältö:

- Tietopaketti luonnonkosmetiikasta: raaka-aineista, eteerisistä öljyistä ja niiden vaikutuksista
- 4-osainen hiustenhoitosarja: Hiustyyppisi mukainen shampoo, silkkiuutetta sisältävä hoitoaine, ayurvedinen, hiuksia vahvistava, kuivashampoo ja yksi muotoilutuote (hiuskiinne, suolasuihke tai muotoilugeeli)
- Valmistamasi tuotteet kätevisssä purkeissa ja pulloissa
- Reseptikokoelma valmistettavista tuotteista mukaasi
- Opetuksen luentomateriaali sähköpostiisi



Luonnonkosmetiikkaa ehostukseen

Tällä kurssilla valmistetaan sinun ihoosi räätälöity ehostuksen perus-setti, johon kuuluu neljä tuotetta: Concealer eli peiteväri, jota voi käyttää niin laaajasti kun tarvitsee peittämään ja tasoittamaan ihon sävyä, mineraalimeikkipuuteri oman ihonsävyn mukaan - voit tehdä siitä myös aurinkopuuterin, poskipuna - juuri sinulle sävytetty ja sitten vielä valintasi mukaan sävytetty huulipuna: Huurreruusu, pinkki, sangria tai ehkä jokin ruskeasävyinen?

Kurssin sisältö:

  • Tietopaketti luonnonkosmetiikasta ja käytettävistä raaka-aineista, 
  • 4-osainen kasvojen ehostussarja: Peitevoide, mineraalimeikkipuuteri, poskipuna ja huulipuna  
  • Valmistamasi tuotteet kauniissa purkeissa
  • Reseptikokoelma valmistettavista tuotteista mukaasi    
  • Opetuksen luentomateriaali sähköpostiisi